författare

Omslag för boken Ted Clanth och zombiesmittan av Anders Blentare
Omslag: Anna Lolax

Ted Clanth och zombiesmittan

Ted Clanth är inte bara den klantigaste killen som någonsin gått på Reddvikaskolan. Han är även hopplöst förälskad i Naima Sörensen i sin parallellklass. Men efter att ha förnedrat sig i matsalen inför Naima och resten av skolan inser Ted Clanth att han är chanslös. Tills han av en slump upptäcker att det finns ett livsfarligt virus som hotar hela skolan. Och det är inte vilket virus som helst. Allting pekar på att det är en zombiesmitta!

Kanske kan han nu äntligen få bli den hjälte han alltid drömt om att vara och rädda Naima Sörensen från att bli zombiefierad – och därmed vinna hennes kärlek?

Riktigt så enkelt blir det inte …

Hur många har smittats av viruset? Vill Naima ens bli räddad? Och hur stoppar man egentligen en apokalyps?

Ted Clanth och zombiesmittan är ett dråpligt och humoristiskt äventyr om katastroftankar, att våga säga sanningen och v ikten av att ta sig ur sitt eget huvud ibland.

Omslag till boken Viral i Känd-serien av Anders Blentare. Utgiven på Hegas förlag.
Illustration: Javi Salas

Alla utom du

Tredje fristående boken i serien KÄND! 

Tess och Mira dansar och drömmer om att bli kändisar. De lägger upp dansvideor på nätet men deras konto tar inte fart. Så Tess bestämmer sig för att lägga ut en video som sticker ut från mängden. Ett filmklipp där Mira gör bort sig! Videon blir viral, men vad kommer hända när Mira väl förstår vad Tess har gjort?

En bok om integritet, samtycke och sociala medier. 

Omslag för boken Alla utom du, av Anders Blentare
Illustration: Javi Salas

Alla utom du

Andra fristående  boken i serien KÄND! 

Matteo har varit känd sedan dagen han föddes. Han har synts på sin mammas Instagram-konto, hängt backstage och suttit i tv-sofforna och pratat om hur det är att vara barn till en av Sveriges största artister. Men trots att Matteo alltid har både kompisar och fans omkring sig känner han sig ensam. Ingen vet vem han är – innerst inne. Men så dyker Molly upp. Hon säljer snacks under en av mammans spelningar och Matteo blir blixtförälskad. Problemet är bara att Molly inte bryr sig ett dugg om Matteo. Det känns ovant. Alla vill ju vara med coola, kända Matteo. Alla utom Molly.

Omslag till Fejk
Illustration: Javi Salas

FEJK

Första delen i serien KÄND! 

Nu är Nikaj känd. Hennes ansikte syns på affischer överallt i skolan. Hon vill dela drömmen som gått i uppfyllelse med bästisen Alice. Nu! Men det går inte. Nikaj valde kändisskapet framför vänskapen och Alice vägrar prata med henne. Men det är inte bara Alice som verkar ha vänt ryggen åt Nikaj. Snart pratar alla i skolan om ett nytt Instagram-konto. Ett konto som hävdar att Nikaj inte är värd att bli känd. Att hon är fejk.

Vänskap, teater och kändisskap. Fejk! handlar om svåra val och stora konflikter. Om att bli uthängd på nätet och om kändisskapets baksida. Det här är en lättläst bok för alla som drömmer om att slå igenom och som vill ha en både nervkittlande och verklighetstrogen berättelse.

Omslagsbild på boken Tuff Nog?! av Anders Blentare
Illustration: Katarina Vintrafors

Tuff Nog?!

Första delen i Sanja-serien utgiven på Hegas Förlag.

Sanjas hela liv är fotboll. Hon drömmer om att bli bäst och längtar efter att få visa hur bra hon är som anfallare. Men den positionen har Emma. Stöddiga, populära Emma som gör livet surt för Sanja. Både i skolan och på planen. Men nu är det nog. Nu ska Sanja inte backa.

I serien Sanja ryms både svettiga, snabba fotbollsmatcher, tjafs på skolgården och rivalitet. Det är sena träningar, bitska kommentarer i omklädningsrummet och oförätter som följer med in i klassrummet. Sanja är en serie om att hitta sig själv och sin väg lika mycket som en serie om hattricks, hörnor och avgörande straffar.

Omslagsbild på boken Laglös skriven av Anders Blentare
Illustration: Katarina Vintrafors

Laglös

Andra delen i Sanja-serien.

Har Sanja gått för långt? I sin strävan efter att visa vad hon går för har hon kanske gått över gränsen. Laget vill inte ha med Sanja längre. Men vem är hon utan fotbollen?

”Inte bara berättelsen utstrålar attityd, det gör även huvudkaraktären. […] Det är lysande skildrat, berättelsen har en intensitet och en nerv som gör att den sjuder av liv.” /Staffan Engstrand, BTJ

Omslagsbild för boken Sanja - Mål-lös
Illustrationer: Katarina Vintrafors

Mål-lös

Tredje delen i Sanja-serien.

Sanja tänker vinna skytteligan. Men det är inte så lätt när man är mittfältare och Emma Brentell fortsätter briljera som anfallare. Att Sanjas skor håller på att falla i bitar underlättar inte heller. Hon vet att det inte är lönt att be mamma om nya. De har dåligt med pengar. Men i sportaffären finns ett par perfekta svart-rosa adidas. Sanja är säker på att hon skulle bli säsongens skyttedrottning med dem på fötterna.

Betyg: 4/5 av BTJ 

Omslagsbild för boken Hetast på plan
Illustration: Katarina Vintrafors

Hetast på plan

Fjärde delen i Sanja-serien.

Det känns som att det brinner i Sanjas kropp. Det är starka känslor som gäller när det kommer till fotbollsälskande Sanja. Hur vågar den nya spelaren Miranda tro att hon kan sno positionen i laget som Sanja kämpat så hårt för! Samtidigt är Miranda jäkligt snygg. Och trevlig. De dubbla känslorna sliter i Sanja. Hur ska hon hantera både fotboll och kärlek samtidigt?!

Omslagsbild för boken City BoIS del 1
Illustration: Sara Israelsson

Måste kicka boll!

Första boken.

City BoIS är en ny serie om fotboll med extra spring i benen! I serien lär vi känna Miro som har svårt att sitta lugnt i skolbänken men lätt att ta emot snabba passningar på fotbollsplanen. I den första delen blandas Miros kärlek till fotboll med rädslan för de större killarna som mobbas på rasterna. Med korta, drivna kapitel och fartfyllda illustrationer är den perfekt för läsare med spring i benen!

Omslagsbild till boken Bästisar på plan.
Illustration: Sara Israelsson

Bästisar på plan

Andra boken i City BoIS.

Miro och bästisen Vidar är ostoppbara när de spelar tillsammans. Men när de hamnar i olika lag på träningsmatchen går det snabbt fel. Att spela mot varandra är inte alls lika kul tycker Miro. Speciellt inte när Vidar plötsligt börjar spela fult och tacklar Miro mitt i en dribbling. Ett stort slagsmål bryter ut. Efter det vill Miro inte ens spela mer tillsammans med Vidar. Men hur ska det i så fall gå på matchen i helgen? Matchen där Miro och Vidar skulle göra succé. Tillsammans.

Omslag till boken Miro möter Messi
Illustration: Sara Israelsson

Miro möter Messi

Tredje boken i City BoIS.

Fotbolls-spelaren Messi är i stan! Miro kan knappt tro det. Han träffar Messi utanför fotbolls-stadion. Vilken otrolig tur! Messi är jättesnäll och visar lite tricks. Wow, det här måste Miro berätta för de andra på träningen! Men ingen tror på honom. Inte kan väl lilla Miro ha träffat självaste Messi? Alla skrattar. Hur ska Miro kunna bevisa att det är sant?

Vad gör man när man träffar sin stora idol? Och hur hanterar man när ingen tror på en? Den tredje lättlästa boken i City BoIS behandlar teman som utanförskap och positiva förebilder. För läsare som älskar fotboll och någon gång har drömt om att få träffa sin favoritspelare!

Omslag för City BoIS del 4 – Inga regler.
Illustration: Sara Svensson

Inga regler

Fjärde boken i City BoIS.

Hårda skott och krokben gäller i fjärde fristående boken om Miro och hans lag City BoIS. Det är inte lätt att stå emot grupptryck, och en match helt utan regler låter som en bra idé fram till att någon skadar sig. Inga regler är en bok som fotbollsälskaren kommer att känna igen sig i, med mycket fart, action och fotboll såklart! Bra för läsaren med mycket spring i benen.

Omslag till boken Skolcupen av Anders Blentare
Illustration: Sara Svensson

Skol-cupen

Femte fristående boken i City BoIS.

Miros skola ska vara med i en skol-cup. Fotboll på skoltid, det kan ju inte bli bättre! Men när matchen sätter igång blir det bråk på planen mellan Miro och Isak. Rektorn blåser av matchen och säger att deras skola inte får vara med i skol-cupen längre. Hur ska Miro övertyga rektorn att de ska få fortsätta spela?

Omslag till boken Stjärnan i City BoIS-serien av Anders Blentare.
Illustration: Sara Israelsson

Skol-cupen

Sjätte fristående boken i City BoIS.

Miro vill lämna City BoIS. Lagets nya spelare är minst lika duktig som Miro på fotboll och Miro känner press på sig att visa att han är bäst. Men ju mer han försöker, desto sämre går det. Till slut hamnar Miro på avbytarbänken. Miro tänker inte spela fotboll längre om det ska vara så här.

Samarbete är viktigare än individuell prestige. Det är något Miro får lära sig i denna fristående del av City BoIS. Hur ska man egentligen hantera avundsjuka? Det här är vardagsdramat som letar sig ut på fotbollsplanen och riktar sig till läsare med spring i benen!

Insektsorkestern

- en småkrypskabaré för hela familjen!

Insektsorkestern skrev och regisserade jag för Teater Sagohuset våren 2020, mitt under Corona-pandemins intågande. 

Efter att själv ha insjuknat och tillfrisknat i Covid-19 lyckades alla i projektet hålla sig friska under perioden och vi kunde gå till premiär som planerat den 22 maj, utomhus på Kulturen i Lund.

Insektsorkestern är en musikalisk och ordlekande föreställning om insekternas hotade tillvaro runtom i världen, och hur viktiga de är för vår planet.

Föreställningen har under 2020 och 2021 turnerat runt i landet både utomhus och inomhus.  

Medverkande 

På scen: Åsa Ahlander, Oscar Hielm/Göran Abelli och Åsa Hörling

Koreograf: Lotta Lagerström

Musik och komposition: Oscar Hielm 

Scenografi och mask: Marta Cicionesi

Kostym: Chiara Pellizzer 

Ljusdesign och teknik: Mikael Wellerhaus

Affisch: Marta Leonhardt

Produktion: Sara Backlund-Hammar och Lisa Sjöstrand

Konstnärlig ledning: Leila Åkerlund 

Affisch Insektsorkestern